Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Φτιάχνουμε πρωτότυπες πεταλούδες.

Οι πεταλούδες της άνοιξης σε πολλές πολλές πρωτότυπες εκδόσεις. Διαλέξτε ποιες σας ταιριάζουν και δημιουργήστε...
Οικολογικές πεταλούδες: Μην πετάξετε τα πλαστικά σακουλάκια τροφίμων. Καθαρίστε τα και γεμίστε τα με πούπουλα, χάντρες, χαρτάκια, κομματάκια ύφασμα, χρυσόσονη, πούλιες κ.α. Χωρίστε τα φτερά της πεταλούδας με σύρμα πίπας. Στρίψτε τις άκρες του και δώστε σχήμα στις κεραίες. Έτοιμο!
Πεταλούδες για το κολατσιό: Εάν δώσετε στα παιδιά ξηρούς καρπούς για κολατσιό, κάντε το με ανοιξιάτικο στυλ. Γεμίστε τα πλαστικά σακουλάκια τροφίμων και χωρίστε τα στη μέση με το χρωματισμένο μανταλάκι!
Χειμωνιάτικες πεταλούδες υπάρχουν; Διαλέξτε χρωματιστό μάλλινο νήμα και πλέξτε το γύρω από ένα Χ που θα φτιάξετε με ξυλάκια παγωτού.
Μερικές ακόμα οικολογικές πεταλούδες, από τα ρολά χαρτιού υγείας. 
Mobile ή γιρλάντα με πεταλούδες: Περάστε σε μία κλωστή εναλλάξ χάντρες και πεταλούδες από τσόχα και κρεμάστε τη δημιουργία σας από τα κουρτινόξυλα για να είστε στο κλίμα της εποχής. (Έτοιμες τσόχινες πεταλούδες, λουλούδια και άλλα σχέδια θα βρείτε σε βιβλιοπωλεία και καταστήματα με είδη hobby. Εμείς έχουμε βρει πολλά όμορφα σχέδια στα βιβλιοπωλεία "παράλληλο" και "βιβλιοτοπία" στη Ν. Σμύρνη.)
Πεταλούδες της φύσης με φτερά από φύλλα δέντρου.
Πεταλούδες για μικρά παιδάκια, με φτερά σχηματισμένα από μικρά χεράκια!