Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Χρώμα στο πιάτο

Χρώμα στο πιάτο
Συνταγές
Τα φυτικά θρεπτικά συστατικά προστατεύουν
τον οργανισμό ενάντια στον καρκίνο.

Θωρακίζουμε τον οργανισμό των παιδιών μας,παίζοντας...με τα χρώματα των φρούτων και των λαχανικών

Ετοιμάστε δυο μπολ με κομμάτια από τα παρακάτω φρούτα και λαχανικά.
Αφήστε το παιδί να διαλέξει το παιχνίδι που θέλει να παίξετε (αυτοκινητάκια, πάλη, τραίνο, επιτραπέζιο, χαρτιά, κρυφτό, ποδήλατο.....).
Όποιος χάνει τρώει κίτρινα ή πράσινα και όποιος κερδίζει κόκκινα ή άσπρα
(ό,τι μεταξύ σας αποφασίσετε).

Πορτοκαλί-Κίτρινα

Πορτοκάλια, μανταρίνια, ροδάκινα, παπάγια, νεκταρίνια


Πορτοκαλί

Καρότα, μάνγκο, βερίκοκα, πεπόνια, κολοκύθα, γλυκοπατάτες


Κόκκινο-Μωβ

Κόκκινα σταφύλια, φρέσκα ή ξηρά δαμάσκηνα, βανίλιες, βατόμουρα,
μούρα, φράουλες


Κόκκινο

Ντομάτες και τα παράγωγα ντομάτας, το ροζ γκρεϊπφρουτ, το καρπούζι


Κίτρινο-Πράσινο

Σπανάκι, αβοκάντο, ο ζωμός από πεπόνι, μαρούλι, κίτρινα λάχανα,
καλαμπόκι, πράσινα μπιζέλια


Πράσινο

Μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών, λάχανο


Άσπρο-Πράσινο

Σκόρδο, φρέσκα κρεμμύδια, ξερά κρεμύδια, σέλινο, πράσσα, σπαράγγια
Πηγή.paidika.gr