Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012


Καλοκαιρινά μέρος 1

Λίγες Καλοκαιρινές προτάσεις, για όσους θέλουν να πάρουν μια ιδέα. Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε μεμονωμένες, για να στολίσετε την τάξη, το σκηνικό, τα παιδικά δωμάτια κλπ. Οι ιδέες-οι περισσότερες, ειρήσθω εν παρόδω είναι από το βιβλίο της Στέλας Ντίνου:”Χαρτοστολίσματα για το Καλοκαίρι”, εκδόσεις Ωρίων.

καραβάκια

κορίτσι σε βαρκούλα

Αγόρι πάνω σε ψάρι

ψάρια μεγάλα και μικρά

Γλάροι

Διάφορα θαλασσινά

‘Η Συνάντηση”

Τριγωνοψαράκια
Τα πατρόν:















Η Γιορτή του πατέρα!!!

Την ξέχασα, την ξέχασε και εκείνος, άρα δεν υπάρχει πρόβλημα…Να θυμηθώ, όταν γυρίσει να του πω χρόνια πολλά!!!
Είναι μια γιορτή που δύσκολα τη θυμόμαστε, διότι συνήθως τα οικογενειακά “βάρη” αναλαμβάνει και φέρνει εις πέρας η μητέρα. Αυτό είναι ένα παραμύθι που κυκλοφορεί στις οικογένειες και ακρωτηριάζει οποιαδήποτε αυτενέργεια των αγαπητών πατεράδων..
Αγαπητοί μπαμπάδες, μη μασάτε, είστε, αναμφισβήτητα και επιστηυμονικώς τεκμηριωμένα ισάξιοι των μαμάδων στο μεγάλωμα των παιδιών. Αυτό αποδεικνύεται όταν μια μητέρα, αφήσει το παιδί της στον αντρα της..Λίγη εμπιστοσύνη να δείξετε στους μπαμπάδες κι αμέσως ανεβαίνει το ηθικό τους.
Εγώ δείχνω εμπιστοσύνη γιαυτό ανταμοίβομαι με βοήθεια, όχι βέβαια τόση, όση θα ήθελα, αλλά κακά τα ψέματα, αν χρειαστώ οτιδήποτε  σε σχέση με το παιδί ο μπαμπάς της πάντα είναι κοντά!!!
Πείτε λοιπόν χρόνια πολλά στους μπαμπάδες,χωρίς φόβο, το αξίζουν και αγωνίζονται πολύ καθημερινά!!! Φτιάξτε μια κάρτα,όπως θα φτιάχνατε για τη γιορτή της μητέρας..

Φτιάξτε μια κάρτα, όπως η παρακάτω:

Σας χρωστάω το πατρόν, καθότι το πολυμηχάνημα τα έπαιξε από την πολλή χρήση και είμαστε για να αγοράζουμε άλλο!!!

Η Ιωάννα Κ, και Η βάλια Π προτείνουν ιδέες για καλοκαιρινές προσκλήσεις (αργοπορημένο)

Τελειώνει αύριο άλλη μια όμορφη σχολική χρονιά, με τα καλά της και τα κακά της. Ελπίζω όλοι οι συνάδελφοι να έχουν καλές μνήμες από τη σχολική περίοδο που μας πέρασε…Αν όχι, δεν πειράζει, μια νέα περίοδος ξεκινάει απο Σεπτέμβρη!!!
Καλοκαιράκι, γιορτή, κατασκευές, αποχαιρετιστήρια τραγούδια, τίτλοι σπουδών, συγκίνηση και πολλά χαμόγελά. Τα χαρακτηριστικά αυτά τα συνάντησα στη γιορτή της φίλης και συναδέλφου Ιωάννας, Κ.
Αν και κάπως καθηστερημένα, λόγω πολλών υποχρεώσεων που παρουσιάστηκαν τον τελευταίο καιρό, παρουσιάζω την πρόταση της Ιωάννας για καλοκαιρινή πρόσκληση:


Αυτή εδώ είναι η πρόσκληση της γιορτής. Αποτελείται από ένα γλωσσοπίεστρο, βαμμένο με τέμπερες, από τα παιδιά, στολισμένο με έναν διακοσμητικό αστερία!!!

Εδώ είναι μια πρόσκληση από τη βάφτιση ενός φίλου της Μυρτώς, φτιαγμένη από οντουλέ χαρτόνι και αφρώδες υλικό (φινιστρίνια)

Και να ένα τρισδιάστατο καραβάκι-πρόσκληση, ιδέα της φίλης και συναδέλφου Εύης, Σ, φτιαγμένο από λευκό κάνσον και ασπρο-κόκκινο καρό χαρτόνι.
Όταν θα ξεμπερδέψω λίγο από τα πολλά που μου μαζεύτηκαν, θα αναρτήσω και τα πατρόν..

Οι προτάσεις της Ελένης για καλοκαιρινές κατασκευές

Η Ελένη, φίλη συνάδελφος και προισταμένη του 5ου νηπιαγωγείου Πύργου, προτείνει:

Μόμπιλε τριγωνοψαρούληδες

Πολύχρωμες γοργόνες

Λαχταριστό χάρτινο παγωτάκι.
Επίσης προτείνει  κι άλλες δραστηριότητες για το καλοκαίρι:


Ευχαρσιτούμε πάρα πολύ Ελένη!!!



Οι Προτάσεις της Μαρίας, Γ για καλοκαιρινές κατασκευές

Η φίλη και συνάδελφος Μαρία, Γ προτείνει:


Δροσερό καρπουζοκαραβάκι

ψάρια με χάρτινο πιάτο

Θαλάσσιο βυθό από βελουτέ, γκοφρέ, τσαλακωμένο Α4, χαρτόνια κάνσον, ξυλάκια κατασκευών, διαφάνειες
Ευχαρισουμε Μαρία για τις όμορφες προτάσεις σου!!!

‘Απλωσα τη μπουγάδα μου


Είναι μια ιδέα πασπαρτού! Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε, τόσο σαν κατασκευή για τη λήξη της χρονιάς, όσο και σαν μια ωραία και διασκεδαστική προαναγνωστική δραστηριότητα. Απλώνετε τα μπλουζάκια με τα γράμματα, τα μπερδεύετε και τα παιδιά προσπαθούν να θυμηθούν τη σωστή σειρά των γραμμάτων.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
–Λευκό χαρτί Α4
–Μαρκαδόροι σε πολλά χρώματα.
Εύκολα και γρήγορα, αντιγράφετε το πατρόν, το κόβετε και το μεταφέρετε στα χαρτια Α4. Μπορείτε, αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε χρωματιστά χαρτά για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Έπειτα, κόβετε τα μπλουζάκια, γράφετε πάνω τα γράμματα και τα ζωγραφίζετε με διάφορα μοτίβα. Αν σας ενδιαφέρει, μπορείτε να τα πλαστικοποιήσετε για να σας κρατήσουν . Καλή Επιτυχία!!!


Ο γλάρος της Λένας!

Έχω αναφέρει και σε άλλες αναρτήσεις τις πανέμορφες κατασκευές της Λένας! Η Λένα είναι φίλη και συνάδελφος. Εργαστήκαμε κάποτε στο ίδιο νηπιαγωγείο και μας γέμιζε δωράκια! Ένα από αυτά είναι και ο γλάρος!!!

Υλικά που θα χρειαστείτε:
–Λευκό χαρτόνι κάνσον, ή λευκό χαρτί Α4
–πορτοκαλί και μαύρος μαρκαδόρος για τα χαρακτηριστικά
–ψαλίδι
Χωρίς πολλά υλικά, μπορείτε να χαρίσετε ένα δωράκι στα παιδάκια του νηπιαγωγείου σας, τώρα που τελειώνει η χρονιά, ή να περάσετε μια δημιουργική ώρα με τα παιδιά σας στο σπίτι. Κόβετε λοιπόν, τα κομμάτια του πατρόν :



Σχεδιάζετε, σύμφωνα με το πατρόν τα φτερά, τα κόβετε και τα βάζετε στην άκρη. Ομοίως δουλεύετε και με το κυρίως σώμα του γλάρου. Αφού κόψετε το πατρόν του γλάρου, χαράσσετε δύο γραμμές με το κοπίδι στα φτερά του, όπως υποδεικνύεται παραπάνω.Από αυτές τις σχισμές θα περάσετε τα φτερά. Έπειτα κόβετε ελάχιστα με το ψαλίδι δύο γραμμές στην ουρά του και δύο στις άκρες του κυρίως σώματος του. Τσακίζετε την ουρά και την περνάτε από τις σκισμές που κάνατε με το ψαλίδι. Με τους μαρκαδόρους, ζωγραφίζετε τα χαρακτηριστικά του και… Έτοιμος να πετάξει! Καλή Επιτυχία!!!



Το π..σάρι!!


Το ψαράκι είναι μια απλή κατασκευή, τόσο για το νηπιαγωγείο, όσο και για το σπίτι. Αποτελείται από χαρτόνι και παλιά cd.Τα παιδιά, μπορούν να ζητήσουν από τους γονείς τους να το κρεμάσουν στο δωμάτιό τους, ή στο μπαλκόνι, διώχνει και τις μύγες. Έχει δηλαδή και χρηστική αξία. Αν σας αρέσει….
Υλικά που θα χρειαστείτε
–2 cd που δεν τα χρειαζεστε
–φούξια κάνσον χαρτόνι
–ματάκια κατασκευών
–γκλίτερ γκλου κόκκινη
–κόλλα, ψαλίδι
Εκτυπώνετε και κόβετε το πατρόν που θα βρείτε παρακάτω. Σχεδιάzετε το ψάρι πάνω στο φούξια κάνσον και το κόβετε. Έτσι έχετε τη βάση της κατασκευής. Έπειτα, παίρνετε τα cd και τα κολλάτε στο κυρίως σώμα του ψαριου και από τις δύο μεριές. Βάζετε κόλλα στο ματάκι κατασκευών και το κολλάτε στη θέση που υποδεικνύεται παραπάνω. Αν θέλετε στολίζετε με γκλίτερ γκλου. Καλή Επιτυχία!!!


Φραουλίτσα!


Βρισκόμαστε στα τέλη Μαϊου! Είναι η εποχή που στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας βγαίνουν οι κόκκινες και ζουμερές φράουλες, έτοιμες για να τις καταναλώσουμε και να φτιάξουμε τα γλυκά μας. Σήμερα το πρωί εμφανίστηκε από το σπίτι ο παππούς της κόρης μου και κουβαλούσε ένα καφάσι φραουλίτσες…Τί θα τις κάνω;;;Υπάρχουν δύο υποθέσεις στο μυαλό μου: Ή θα τις μοιράσω, ή θα τις κάνω μαρμελάδα και θα τις μοιράσω…Κυριακάτικα όμως πού θα βρώ ζάχαρη;;;Θα περιμένω μέχρι αύριο. Ως τότε θα σας παρουσιάσω μια φρουτένια κατασκευή, εύκολη και γρήγορή για να την κάνετε στο νηπιαγωγείο.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
–Αφρώδες χαρτί σε κόκκινο και πράσινο, θα το προμηθευτείτε από βιβλιοχαρτοπωλεία και καταστήματα παιχνιδιών.
–παγέτες και πούλιες κίτρινες και χρυσαφί
–γκλίτερ γκλου πράσινο
–κόλλα, ψαλίδι
Κόβετε τα κομμάτια της κατασκευής από το πατρόν που θα βρείτε παρακάτω. Μεταφέρετε τα κομμάτια στο αφρώδες υλικό. Κόβετε τα κομμάτια και τα κολλάτε μεταξύτους. Πάνω στο κόκκνο κομμάτι κολλάτε παγέτες και πούλιες. Στολίζετε το πλαίσιο του κοτσανιού με γκλίτερ γκλου, πράσινο. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμιποιήσετε κόκκινο και πράσινο κάνσον χαρτόνι και κίτρινες δαχτυλομπογιές..Καλή Επιτυχία!!!