Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΑΣ ΤΟΤΕ...Κ ΤΩΡΑ...

Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010
Πάνω από 1000 άτομα έδωσαν το παρόν στο Λαϊκό Θεατράκι της οδού Γερμανού τη Δευτέρα 21 Ιουνίου όπου πραγματοποιήθηκε η θερινή γιορτή του Δημοτικού βρεφοκομείου της Πάτρας. Ήταν μια ιδιαίτερη εκδήλωση με κεντρικό θέμα τη “Παλιά  Πάτρα” όπου πρωταγωνιστές ήσαν τα νήπια που φιλοξενούνται στο Δημοτικό Βρεφοκομείο. Η Πρόεδρος κ. Βίβιαν Σαμούρη κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έκανε μια συνοπτική αναδρομή των δύο χρόνων της θητείας της στο Ίδρυμα και μεταξύ άλλων δήλωσε :
“Χαρά που τη μοιράζεσαι, λέει ο λαός, είναι διπλή χαρά”. Κι απόψε, άπαντες σ’ αυτό το θεατράκι, μικροί και μεγάλοι, είμαστε χαρούμενοι για τον ίδιο ακριβώς λόγο... Επειδή όλοι μαζί, συνδυάζοντας δυνάμεις, δεξιότητες, ευαισθησίες και συναισθήματα, επιτύχαμε τα στόχο μας: Να δώσουμε έμφαση στη σφαιρική ανάπτυξη των παιδιών, με στοχευμένες δράσεις, που συνδύαζαν την ψυχαγωγία με την προσχολική αγωγή, και, ταυτόχρονα, να τους παρέχουμε ένα ιδανικό περιβάλλον φιλοξενίας και εκπαίδευσης... Κατορθώσαμε δε, όχι μόνο να ικανοποιήσουμε το σύνολο των αιτημάτων που ετέθησαν από τους γονείς, αλλά και να οδηγήσουμε τη σκέψη τους στη δημιουργία νέων αιτημάτων, για τα οποία είχαμε ήδη έτοιμες και τις απαντήσεις.
Όταν, πριν από λιγότερο δυο χρόνια, αναλάβαμε ως Δ.Σ. το Δημοτικό Βρεφοκομείο, έναν τομέα αμιγώς κοινωνικού χαρακτήρα, είχαμε πλήρη επίγνωση ότι προσχολική αγωγή παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και στη διανοητική εκγύμναση των παιδιών. Γι’ αυτό και οφείλαμε να δράσουμε προς τη σωστή κατεύθυνση άμεσα και αποτελεσματικά.
‘Έτσι λοιπόν, ως γνωστόν, δώσαμε στη διαπαιδαγώγηση τη διάσταση που έπρεπε, προσαρμόζοντας διαρκώς την προσχολική αγωγή στις νέες διαμορφούμενες εκπαιδευτικές ανάγκες, ενώ ταυτόχρονα κατορθώσαμε με τις ποικίλες δράσεις μας να δημιουργήσουμε πλούτο θετικών ερεθισμάτων στα νήπια. Για παράδειγμα, οι επισκέψεις μας στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα, αλλά και στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, στην Αθήνα.
Επίσης, κυρίαρχο μέλημά μας ήταν η άμεση αναβάθμιση των υποδομών, προχωρώντας στην εκ βάθρων ανακαίνιση του κτιριακού συγκροτήματος του Βρεφοκομείου, στοχεύοντας, δια αυτού, όχι μόνον στην αναβάθμιση των χώρων του Ιδρύματος, αλλά, παράλληλα, στην εξομοίωση των συνθηκών με εκείνες των καλύτερων ιδιωτικών παιδικών σταθμών της χώρας... Επ’ αυτού θα ήθελα να επισημάνω ότι οι εργασίες στο κτίριο θα συνεχιστούν και τον Αύγουστο...
Φροντίσαμε, επιπρόσθετα, τη “θωράκιση” της οργανικής και ψυχικής υγείας των παιδιών, δια μέσου εξειδικευμένων επιστημόνων και θεωρώ ότι επιδείξαμε την επιβαλλόμενη επάρκεια... Για παράδειγμα, η αντιμετώπιση του ιού της νέας γρίπης ήταν κάτι παραπάνω από επιτυχής, καθότι, όχι μόνον δεν είχαμε ούτε ένα κρούσμα, αλλά δώσαμε έγκριτη και έγκαιρη πληροφόρηση σε γονείς και προσωπικό, γύρω από τον ιό.
Θα ήθελα, τέλος, να σας θυμίσω, πως, ασκώντας ουσιαστική προνοιακή πολιτική, κατορθώσαμε να αποκαταστήσουμε μια αδικία ετών, εξομοιώνοντας τους τρίτεκνους με τους πολύτεκνους.
Όλα τα παραπάνω, συνδυαζόμενα με την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος, κάτι που οφείλεται στους ανθρώπους που εργάζονται σ’ αυτό, επέφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα...
Ένα αποτέλεσμα που πιστώνεται σε όλους μας... Μαζί κάναμε τη διαφορά... Γι’ αυτό και βιώσαμε αυτά τα δύο χρόνια κάτι που είναι σπάνιο στις μέρες μας : Την αποθέωση της συλλογικότητας “ .
Η Πρόεδρος του Δημοτικού Βρεφοκομείου ευχαρίστησε ιδιαιτέρως για τη συνεργασία τους και την αμέριστη συμπαράστασή τους τη Πρόεδρο του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Ντόρα Συνοδινού καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, όπως και όλους τους εργαζόμενους στο Ίδρυμα.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Άγιος Ηγούμενος της Μονής Αγίων Πάντων πατήρ Αρτέμιος εκπροσωπώντας τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, τα μέλη του Δ.Σ. Άννα Σπηλιωτακάρα, Βαγγέλης Κολόμβος, Κώστας Μηλιτσόπουλος, η Πρόεδρος των Θεολόγων κ. Δήμητρα Κόρδα-Κωτσάκη, γονείς, φίλοι και φίλες του Δημοτικού Βρεφοκομείου.
ΠΗΓΗ www.viviansamouri.gr