Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Φτιάξτε παιχνίδια με τα παιδιά σας κάνοντας ανακύκλωση! Τίποτα πιο συναρπαστικό.



Τα παιδιά έχουν την τάση να ζητούν συνέχεια νέα παιχνίδια, αφού γρήγορα βαριούνται και αναζητούν νέους τρόπους απασχόλησης. Γιατί λοιπόν να μη τα μάθετε πως μπορούν να φτιάξουν παιχνίδια στην στιγμή, με πράγματα που υπάρχουν ήδη μέσα στο σπίτι σας;


Μπορείτε κι εσείς να φτιάξετε αυτήν την ρόδα! Την σχεδιάζετε, αρχικά  σε χαρτόνι. Είναι εύκολο. Την κόβετε και την χρωματίζετε μαζί με το παιδί σας.



Έτσι τα παιδιά μας αποκτούν κάτι καινούριο για να απασχοληθούν, ενισχύουν την φαντασία τους, ενώ μαθαίνουν την έννοια της ανακύκλωσης.


Τι να κάνετε τα παλιά σας παιχνίδια; 

Δείτε αυτήν την γιρλάντα. Είναι φτιαγμένη από πλαστικά παιχνίδια. Απλά, υπέροχη! 

eclecticchica
Με αυτόν τον τρόπο θα μάθετε το παιδί σας να αγαπάει το περιβάλλον και να είναι δημιουργικό. Δείτε, αυτό το γουρουνάκι! Φτιάχτηκε από ένα πλαστικό μπουκάλι!
inhabitots

Κι εάν, σπίτι σας έχετε κι άλλα πλαστικά μπουκάλια από απορρυπαντικά, δοκιμάστε να φτιάξετε αυτοκινητάκια. Το παιδί σας θα το ευχαριστηθεί πολύ! 
inhabitots

Δοκιμάστε, ακόμα, να φτιάξετε σπιτάκια από καλαμάκια! Τα παιδιά σας θα λατρέψουν αυτό το παιχνίδι!

Κάθε παιδάκι λατρεύει τα ζωάκια! Μπορείτε να φτιάξετε μερικά με το παιδί σας χρησιμοποιώντας χαρτοσακούλες! Ώρα να ζωντανέψετε τους μύθους του Αισώπου! 
 

Εάν πάλι, έχετε αυγοθήκες χρησιμοποιήστε τις και κάντε τις δόντια. Μπορείτε να τα βάλετε σε ένα στόμα από κόκκινο χαρτόνι και να φτιάξετε με το παιδί σας ένα παραμύθι για να του μιλήσετε για την στοματική υγιεινή, παίζοντας τον οδοντίατρο!


Με τις αυγοθήκες που περισσεύουν μπορείτε να κατασκευάσετε με το παιδί σας κι έναν υπέροχο δράκο των παραμυθιών! 

Τέλος, εάν έχετε μία κούτα, μην την πετάξετε! Φτιάξτε μία σπηλιά, πάρτε τα αρκουδάκια σας και μιλήστε για τα ζώα που είναι σε χειμερία νάρκη. 

Καλή διασκέδαση! Με την ανακύκλωση, μπορείτε να αξιοποιήσετε δημιουργικά τα υλικά και να φτιάξετε με το παιδί σας τα πιο υπέροχα παιχνίδια.  

Ώρα για διασκέδαση και μην ξεχάσετε εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο να το μοιραστείτε. :) 

Πηγή : http://paizoumemazi.blogspot.gr