Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια δεν είναι «νταντάδες»!
Από
ποια ηλικία επιτρέπεται να παίζουν τα παιδιά μας με ηλεκτρονικά
παιχνίδια; Οι εποχές έχουν αλλάξει και πλέον η ενασχόληση των παιδιών με
τα ηλεκτρονικά δεν αρχίζει με την έναρξη της σχολικής τους ηλικίας,
αλλά πολύ νωρίτερα...
© mother.gr
Η απάντηση, ωστόσο, στο ερώτημα αυτό, που ταλανίζει πολλούς γονείς, (κυρίως επειδή εμείς οι νέοι γονείς, προερχόμαστε ακόμα από μία γενιά που δεν μεγάλωσε, έχοντας τον υπολογιστή στο σπίτι και στο σχολείο), δεν είναι απόλυτα σαφής.
Αυτό που συνίσταται από τους ειδικούς είναι ότι καλό θα ήταν να μην δίνουμε σε παιδιά μικρότερα των τριών ετών ηλεκτρονικές συσκευές γενικά.
Ακόμα και μετά την ηλικία των τριών, όμως, θα πρέπει τα παιδιά να ελέγχονται για τον τρόπο, που χρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές συσκευές (παιχνιδομηχανές, υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα) και πάντα να τσεκάρουμε το περιεχόμενο των παιχνιδιών, με τα οποία απασχολούνται.
Για το δικό τους καλό και τον αυτοέλεγχό τους, όσο μεγαλώνουν, η οικογένεια πρέπει να θέσει χρονικά όρια στο πόσο θα απασχοληθεί ένα παιδί με τον υπολογιστή, ή την παιχνιδομηχανή του και καλό θα ήταν αυτός ο χρόνος να μην ξεπερνά την μία ώρα την ημέρα αθροιστικά.
Προσπαθήστε να γίνετε εσείς το καλό παράδειγμα στο μικρό σας, καθώς, όταν βλέπει εσάς συνέχεια μπροστά σε έναν υπολογιστή ή μπροστά στην τηλεόραση, δεν θα κάνει τίποτε περισσότερο από το να μιμηθεί τις συνήθειές σας.
Δώστε του ερεθίσματα για ελεύθερο παιχνίδι, παρακινήστε το για βόλτες και επισκέψεις σε θέατρα, πάρκα, κινηματογράφο, λούνα παρκ και λοιπά και μην επαναπαύεστε στην πολύωρη ενασχόλησή του με ηλεκτρονικά παιχνίδια, επειδή βρίσκεται στο σπίτι και δεν επιδίδεται στις γνωστές του σκανταλιές!