Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012


ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ!!!


Εσείς, το παιδί και η τηλεόραση. Ελέγξτε τα ερεθίσματα που δέχεται το παιδί σας καθημερινά από την τηλεόραση.

  • Προτιμήστε κανάλια που απευθύνονται μόνο σε παιδιά. Έτσι ξέρετε πως το παιδί δεν θα εκτεθεί σε εικόνες που δεν αρμόζουν στην ηλικία του.
  • Κάντε την αφορμή για να ψάξετε περισσότερο μια πληροφορία που άκουσε το παιδί. Ψάξτε μαζί του στο internet, ανοίξτε βιβλία και συζητήστε το.
  • Δείτε το σαν μια οικογενειακή στιγμή και παρακολουθήστε μαζί του το αγαπημένο του καρτούν. Γελάστε και διασκεδάστε θα κάνει καλό και στα δύο μέλη.
  • Εάν το παιδί έχει κάποιο αγαπημένο τηλεοπτικό ήρωα, τότε αγοράστε του βιβλία και τετράδια με δραστηριότητες που απεικονίζουν τον αντίστοιχο ήρωα και έτσι θα του δώσετε κίνητρο να κάνει κάτι επιμορφωτικό.
  • Χρησιμοποιήστε την τηλεόραση σαν επιβράβευση όταν κάνει κάτι που του έχει ζητηθεί. Διδάξτε του με ενθουσιασμό πως όταν βγάζουμε εις πέρας ένα έργο που μας έχει ανατεθεί, τότε θα μπορέσει να απολαύσει αυτό που του αρέσει για τον κόπο του.
Τα όχι της τηλεόρασης
Μην την χρησιμοποιείται σαν babysitter
. Αφήνοντας το παιδί να παρακολουθεί τηλεόραση πάνω από 2 ώρες, θα του φέρει νωθρότητα και εκνευρισμό. Η τηλεόραση πρέπει να δίνεται στις δόσεις που χρειάζεται ώστε να διασκεδάσει και επιμορφώσει.
Μην το αφήνετε να βλέπει προγράμματα που δεν είναι για την ηλικία του. Εδώ υπάρχει ο κίνδυνος το παιδί να μιμηθεί επικίνδυνες συμπεριφορές που δεν κατανοεί, ή να του δημιουργηθούν φοβίες από χαρακτήρες και εν συνεχεία εφιάλτες που θα το ταλαιπωρούν τα βράδια.
Πηγή: Απόσπασμα από το In Style Kids