Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Αγιασμός σήμερα στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Πατρών

Κοινωνία

Φέτος θα δεχτεί 160 παιδιά από βρεφική ηλικία έως 4 ετών



Αγιασμός σήμερα στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Πατρών Φέτος θα δεχτεί 160 παιδιά από βρεφική ηλικία έως 4 ετών
Ξεκίνησε σήμερα με το αγιασμό η νέα σχολική χρονιά για το Δημοτικό Βρεφοκομείο Πάτρών, το οποίο φέτος θα δεχτεί 160 παιδιά. Σε ανακοίνωση αναφέρεται:
"Σήμερα Παρασκευή στην οδό Σωτηριάδου 6, πίσω από το Αρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά 2013-2014 με τον καθιερωμένο αγιασμό που γίνεται σε κάθε καινούριο γεγονός της ζωής μας, ώστε να πάρουμε τη Χάρη και την Ευλογία του Θεού. Ο Αγιασμός τελέστηκε από τον Αιδεσιμώτατο Πρεσβύτερο π. Περικλή Ρίπιση, παρουσία του Δημάρχου και της Αντιπροέδρου του Δ.Σ. του Δημοτικού Βρεφοκομείου, κ. Παναγιώτας Δροσοπούλου, του Αντιδημάρχου κ. Χαράλαμπου Στανίτσα και των υπολοίπων μελών της διοίκησης του Ιδρύματος, κ. Ελένης Σουτέρα, κ. Έλενα Αναστασοπούλου καθώς και των εργαζόμενων και των γονέων των παιδιών.
Φέτος το Δημοτικό Βρεφοκομείο θα δεχτεί 160 παιδιά από βρεφική ηλικία έως 4 ετών, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι για τις άγαμες μητέρες ή τους άπορους ισχύουν δωρεάν τροφεία και για τους τρίτεκνους ή πολύτεκνους ισχύουν αυτά μειωμένα.
Η νέα διοίκηση του Βρεφοκομείου καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να γίνει ανακαίνιση του χώρου, βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και φροντίδας των παιδιών, με σωστή διαχείριση των πόρων του Ιδρύματος. Συγκεκριμένα έχει γίνει ριζική αλλαγή σε προστατευτικά καλοριφέρ, βάψιμο τάξεων, καινούριες μοκέτες και παιχνίδια, ανακαίνιση των παιδικών wc κ.α.
Ο κ. Δήμαρχος επισκέφθηκε τις τάξεις των παιδιών και είδε όλα τα έργα που πραγματοποιήθηκαν στους χώρους του Βρεφονηπιακού Σταθμού κατά την διάρκεια του Αυγούστου.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο υπό την Αντιπροεδρία της κας Δροσοπούλου Παναγιώτας πρόκειται να προβεί και σε περαιτέρω ενέργειες ώστε να επιτύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που αφορά το χώρο του Βρεφοκομείου και την φροντίδα των παιδιών.
Επίσης ξεκινά η δημιουργία Δανειστικής Βιβλιοθήκης για παιδιά προσχολικής ηλικίας μοναδική στη Πόλη μας και στο Δήμο μας, υπό την επίβλεψη των Καθηγητών του τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Πατρών κο Γρίβα και κο Κωνσταντόπουλο και το παιδαγωγικό τμήμα Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η. με τον κ. Στελλάκη Νεκτάριο.
Λόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττει τα νοικοκυριά της χώρας μας, φέτος ήσαν περισσότερες οι αιτήσεις από γονείς που ήθελαν να βάλουν τα παιδιά τους στο Δημοτικό Βρεφοκομείο.
Η Διεύθυνση του Δημοτικού Βρεφοκομείου Πατρών κατέβαλε και θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να εντάξει στο χώρο περισσότερα παιδιά προς εξυπηρέτηση των γονέων τους.
Στο τέλος προσφέρθηκαν γλυκίσματα και ροφήματα που χάρισαν τα εξής καταστήματα :
Σκιαδαρέσης: Καραμέλες
Λούξ Μαρλαφέκας: Χυμούς
«Κρόνος» Καρακίτσος: Παιχνίδια και μπισκότα

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους χορηγούς οι οποίοι μας στηρίζουν και αγαπούν τα παιδιά μας ! Καθώς και το έργο του Δημοτικού Βρεφοκομείου Πατρών !"
                                                    ΠΗΓΗ. http://www.thebest.gr