Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ



Written by Μάρλεν Κεφαλίδου
Φτιάχνουμε το δικό μας κήπο!
φτιαχνουμε κηπο στο νηπιαγωγειο
Αν έχουμε ένα μικρό χώρο στην αυλή μας μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας κήπο. Αν θέλουμε μπορούμε να οργανώσουμε δραστηριότητες στις οποίες να πάρουν μέρος και οι γονείς και όλοι μαζί να δημιουργήσουμε ένα όμορφο περιβάλλον στο σχολείο μας!
Διακοσμούμε τις γλαστρούλες μας και φυτεύουμε σπόρους!
γλαστρα-νηπιαγωγειοβαφουμε γλαστρακια στο νηπιαγωγειο
Βάφουμε μικρά γλαστράκια και στη συνέχεια φυτεύουμε σ’ αυτά σπόρους τους οποίους φροντίζουμε, ώστε να μεγαλώσουν.
Ζωγραφίζουμε το φανταστικό μας δέντρο με αφορμή ένα τραγούδι!
Ακούμε το τραγούδι «το δέντρο» από το cd H επιστροφή του Τεμπέλη Δράκου και με αφορμή την ανθοφορία τώρα την Άνοιξη, ζωγραφίζουμε ένα φανταστικό δέντρο, που αντί για τα λουλούδια που ανθίζουν στα υπόλοιπα δέντρα αυτό είναι διαφορετικό και του συμβαίνουν όλα τα απίστευτα που ακούμε στο τραγούδι. Μπορούμε να το ζωγραφίσουμε σε χαρτί του μέτρου και να το κάνουμε πολύ μεγάλο. Στη συνέχεια μπορούμε να συζητήσουμε με τα παιδιά και να εξάψουμε τη φαντασία τους, ώστε να ζωγραφίσουν ή να κολλήσουν και άλλα φανταστικά και περίεργα πράγματα στο δέντρο μας.
Δημιουργούμε τυπώματα σε σχήμα λουλουδιών!
δημιουργουμε τυπωματα λουλουδιων στο νηπιαγωγειο
Χρησιμοποιούμε κομμάτια από σφουγγάρια, φελλούς, ακόμη και φρούτα ή λαχανικά (πατάτες, μήλα κλπ) για να κάνουμε τυπώματα λουλουδιών και φυτών. Αυτό μπορεί να γίνει είτε ατομικά σε μικρά κάνσον μεγέθους Α4, είτε σε χαρτί του μέτρου σαν ομαδική εργασία από όλα τα παιδιά και να συνθέσουμε μια πολλή όμορφη ανοιξιάτικη εικόνα.
Δημιουργούμε ψηφιδωτά με σπόρους και όσπρια!
ψηφιδωτό από όσπρια στο νηπιαγωγειο
Χρησιμοποιούμε όσπρια και σπόρους, ώστε να φτιάξουμε τα δικά μας ψηφιδωτά.