Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Πάτρα: Πρόγραμμα Διερευνητικής Διδασκαλίας & Μάθησης στις Φυσικές Επιστήμες εφαρμόζεται στο Δημοτικό Βρεφοκομείο


ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Ξεκίνησε η υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος «Fibonacci Project» εκπροσωπούμενο από το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Πατρών, στο προνήπιο του Δημοτικού Βρεφοκομείου Πατρών.
Το Δημοτικό Βρεφοκομείο Πατρών είναι ο μοναδικός παιδικός σταθμός που επιλέχθηκε μαζί με άλλα δημόσια νηπιαγωγεία και θα συμμετέχει στο πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πατρών.
Το «FIBONACCI PROJECT» έχει ως στόχο την εφαρμογή της «Διερευνητικής Διδασκαλίας & Μάθησης στις Φυσικές Επιστήμες» («ΔιΔιΜαΦΕ»).
Η «ΔιΔιΜαΦΕ» είναι μια προσέγγιση της διδασκαλίας και της μάθησης, η οποία προκύπτει (α) από την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι μαθητές οικοδομούν τη γνώση τους για τον κόσμο, (β) από τη φύση της επιστημονικής έρευνας, και (γ) από το γνωστικό περιεχόμενο των Φυσικών Επιστημών.
Μέσα στο πρόγραμμα πραγματοποιούνται συζητήσεις μεταξύ των παιδιών και οι νηπιαγωγοί καταγράφουν την δουλειά των παιδιών καθώς και τους προβληματισμούς και τα συμπεράσματά τους. Στο τέλος θα γίνει διαμορφωτική αξιολόγηση που είναι η κυριότερη παιδαγωγική στρατηγική.
Η Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Βρεφοκομείου Πατρών, κα Αθηνά Πατρώνη, ως αρωγός σε κάθε προσπάθεια του παιδικού σταθμού εκφράζει τις ευχαριστίες της στους υπεύθυνους του προγράμματος και συγκεκριμένα στον Επίκουρο Καθηγητή κο Κ. Ζαχάρο του Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η. του Πανεπιστημίου Πατρών, υπεύθυνο για την υλοποίσηση του θέματος « Μετρήσεις μήκους», στην Λέκτορα Μ. Καμπεζά υπεύθυνη του θέματος «Σχήμα Γης Ημέρα Νύχτα»  στην Διευθύντρια και στο εκπαιδευτικό προσωπικό για την όρεξη, το μεράκι και τη δημιουργικότητα που τους διακατέχει καθώς και στην κα Ζαχαρούλα Βοϊνέσκου, σχολική σύμβουλος της 64ης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για την ενθάρρυνση και παρότρυνση της συμμετοχής μας.
 Πηγή. the best.gr