Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Τι γίνεται με τα παιδιά όταν δεν πάμε διακοπές;

Καλημέρα σας! Αχ! Έφτασαν οι μέρες των διακοπών ;-) Τι γίνεται όμως όταν η «οικογένεια Χωραφά» δεν πάει διακοπές; Τα παιδιά έχουν τόση ενέργεια που μας βγάζουν knockout! Παρακάτω θα βρείτε συμβουλές για να περάσετε το καλοκαίρι σας, ζάχαρη! Δραστηριότητες για τα παιδάκια σας λοιπόν αλλά και για εσάς! Ώστε να κρατήσετε τα παιδιά σας απασχολημένα με δημιουργικές ασχολίες και να μπορέσετε κι εσείς να αντεπεξέλθετε στην καθημερινότητά σας :-) Μην ξεχνάτε ότι το καλοκαίρι είναι η ιδανική περίοδος για να έθετε ακόμη πιο κοντά με τα παιδιά σας!
  1. Οι μονοήμερες εκδρομές έστω μόνο τις Κυριακές μπορούν να αποβούν θαυματουργές! Είναι μια μέρα που το παιδάκι περιμένει πως και πως και ένας λόγος για να μείνει ήρεμο έως τότε! Βουτιές σε μια κοντινή παραλία ή βόλτα στο βουνό :-) Μια ευκαιρία και για εσάς να ξεσκάσετε λιγάκι!
  2. Χαρίστε στα παιδιά σας σύνεργα ζωγραφικής και δώστε τους ιδέες και προτροπές για να αρχίσουν να δημιουργούν τους δικούς τους πίνακες :-) Δώστε σημασία στα έργα τους και τοποθετήστε τα σε κορνίζα!
  3. Μάθετε στα παιδιά σας πόσο όμορφα είναι τα επιτραπέζια παιχνίδια! Μονόπολη, Φιδάκι κτλ. Θυμηθείτε μαζί τους τα παιδικά σας χρόνια και παίξτε παρέα :-)
  4. Δημιουργείστε έναν χώρο στο σπίτι ή τον κήπο εάν υπάρχει, όπου τα παιδιά θα έχουν όλα τα παιχνίδια τους και ότι χρειάζονται για να περάσουν όμορφα και δημιουργικά τη μέρα τους!
  5. Δημιουργείστε κυνήγια θησαυρών μέσα στο σπίτι! Τα παιδάκια σας θα το λατρέψουν ;-) Κρύψτε δωράκια σε διάφορα σημεία του σπιτιού και δώστε τους τα στοιχεία που χρειάζονται για να τα βρουν! Θα περάσετε υπέροχα!
  6. Καθιερώστε μια ημέρα την εβδομάδα και χορέψτε με το παιδάκι σας! Δώστε του τον χώρο και τον χρόνο να εκτονωθεί και παράλληλα να γυμναστεί! Ακούστε μαζί του μουσική και τραγουδίστε! Δώστε να καταλάβει και να νιώσει πόσο σημαντικό είναι να εκφράζεσαι με το σώμα σου και τη φωνή σου :-)
  7. Καλέστε φίλους του στο σπίτι και δώστε τους παιχνίδια! Δείξτε τους πως μπορούν να παίξουν όλα μαζί και δώστε τους κολατσιό :-) Θα μάθουν να είναι κοινωνικά και να μοιράζονται! Φουσκώστε μια πλαστική πισινούλα και αφήστε τα να τσαλαβουτούν!
Προσπαθήστε να δώσετε τη δυνατότητα στο παιδί σας να νιώσει καλά μέσα στο σπίτι και να θυμάστε ότι στις περισσότερες από τις παραπάνω δραστηριότητες χρειάζεται να πάρετε κι εσείς μέρος! Τα παιδιά έχουν πάνω απ’ όλα ανάγκη την αγάπη και την προσοχή σας :-)
Αλήθεια… Ποια είναι η δική σας συμβουλή; Τι κάνετε όταν χρειάζεται να περάσετε το καλοκαίρι στο σπίτι; Μοιραστείτε τις εμπειρίες σας και δώστε ιδέες και σε άλλους γονείς :-) Περιμένουμε τα σχόλιά σας!
Καλή συνέχεια στο καλοκαίρι σας!
Πηγή. vaptisiblog.gr