Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Κατασκευές για τη γιορτή της μητέρας


Κατασκευές για τη γιορτή της μητέρας


Λουλούδι από γκοφρέ χαρτί


Κάρτα καρδιά
  1. Κόβετε ένα χαρτόνι άσπρο, σε λίγο μικρότερο μέγεθος από έναχαρτί Α4.
  2. Σχεδιάστε μια καρδούλα σε κόκκινο χαρτόνι για να την κόψουν τα παιδιά.
  3. Κολλήστε την καρδιά στην μέση της κάρτας.
  4. Βάλτε κόλλα γύρω γύρω γύρω από την καρδιά και στολίστε με χρωματιστά μπαλάκια από γκοφρέ χαρτί.
  5. Από μέσα μπορείτε να δώσετε στα παιδιά να γράψουν, πατώντας διακεκομμένες γραμμούλες, μια ευχούλα για την μαμά τους, την οποία θα έχετε φωτοτυπήσει σε Α4 χαρτί και θα το κόψετε και θα το κολλήσετε στο κέντρο. Τα παιδιά μπορούν να ζωγραφίσουν ή να στολίσουν όπως θέλουν το εσωτερικό της κάρτας.

img_3175
Κάρτα μαργαρίτα
Στο ίδιο στυλ με την άλλη κάρτα, σχεδιάζετε μια μαργαρίτα και αφήνετε τα παιδιά να την στολίσουν με μπαλάκια από γκοφρέ χαρτί ή να κάνουν κολλάζ με διάφορα υλικά.
img_3189
Μεταγιόν καρδιά από πηλό
Παίρνετε πηλό, τον ανοίγετε και θα πρέπει να έχετε μια φόρμα για να βγάλετε το σχεδιάκι. Αν δεν έχετε καρδούλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια άλλη φόρμα επιθυμείτε! Βγάζοντάς το από την φόρμα, με ένα μολύβι κάνετε μια τρυπούλα για να περάσει το λουράκι. Αφήνετε να στεγνώσει και γυρνάτε και από την άλλη πλευρά να στεγνώσει καλά.
img_3176 img_3177
Τα παιδιά μπορούν να την βάψουν με τέμπερες, και προτού στεγνώσει να την στολίσουν με χρυσόσκονη για να λάμψει και το μόνο που μένει είναι να βάλετε ένα κορδονάκι ή μια κορδέλα για να το κρεμάσει η μαμά στο λαιμό της.