Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2015

http://www.deltamoms.gr/article/kalokairines-kataskeyes-me-botsala-kai-koxylia-901.html

Καλοκαιρινές κατασκευές με βότσαλα και κοχύλια

Καλοκαιρινές κατασκευές με βότσαλα και κοχύλια
Οι διακοπές σίγουρα προσφέρουν θαλασσινές εξορμήσεις, αλλά και εξαιρετικές ευκαιρίες για κατασκευές με καλοκαιρινή αύρα.
Μαζέψτε τις πιο λείες πέτρες και όσο το δυνατόν περισσότερα κοχύλια και δείτε καταπληκτικές ιδέες για χειροτεχνίες και παιχνίδια που μπορείτε να κατασκευάσετε συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου.


Ζωγραφίζοντας στα βότσαλα
Ήταν μία από τις αγαπημένες ασχολίες των δικών μας παιδικών χρόνων και μπορεί να γίνει και των παιδιών μας. Με ακρυλικές μπογιές ή ακόμη και με μαρκαδόρους, οι λείες πέτρες μπορούν να μετατραπούν σε έναν ατελείωτο καμβά. Διαλέξτε τα πιο λευκά βότσαλα, ζωγραφίστε ζωάκια, λουλούδια, καρδιές και αστερίες και αποκτήστε το καλύτερο σουβενίρ από τις καλοκαιρινές σας διακοπές.

Μαγνητάκια από βότσαλα
Στα καταστήματα με παιδικά είδη ή με είδη χειροτεχνίας θα βρείτε μαγνητάκια που μπορείτε να κολλήσετε σε δικές σας δημιουργίες για να κοσμήσουν το ψυγείο σας ή άλλες μεταλλικές επιφάνειες. Γιατί λοιπόν, να μην μετατρέψετε τα ζωγραφισμένα σας βότσαλα σε δημιουργίες που μπορούν να σας φανούν χρήσιμα όλο το χρόνο; Ζωγραφίστε τα βότσαλα και κολλήστε από τη μία πλευρά το μαγνήτη. Μία έξυπνη ιδέα είναι να ζωγραφίσετε το αλφάβητο ή τους αριθμούς.

Scrabble
Εάν έχετε πολλά βότσαλα τότε εύκολα μπορείτε να κατασκευάσετε ένα αυτοσχέδιο scrabble.
Τα μικρότερα παιδιά μπορούν να ζωγραφίσουν τα γράμματα στις πέτρες και τα μεγαλύτερα να σχηματίζουν με αυτά λεξούλες.


Κασπώ
Μικρά γλαστράκια τερακότας αποκτούν άλλο καλοκαιρινό χρώμα εάν διακοσμηθούν με κοχύλια. Πείτε στα παιδιά να διαλέξουν τα κοχύλια και με απλή κόλλα βάλτε τα να διακοσμήσουν κατά βούληση τα γλαστράκια. Τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να πειραματιστούν με τη διακόσμηση και άλλων αντικειμένων, όπως κορνίζες, ακόμη και καθρέφτες.
Θαλασσινοί πίνακες
Ίσως η πιο απλή λύση εάν τα παιδιά σας έχουν μαζέψει πολλά κοχύλια. Διαλέξτε κορνίζες με βαθύ πάτο και κορνιζάρετε τα κοχύλια.
Εάν τα κοχύλια σας δεν είναι πολλά, μπορείτε να επιλέξετε μικρότερη κορνίζα ή να τα κολλήσετε σε ένα χαρτόνι. Τα παιδιά θα αισθανθούν περήφανα και εσείς θα βρείτε έναν τρόπο να δώσετε καλοκαιρινή αύρα στο σαλόνι σας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου