Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικα στολίδια από cd!

Γεια χαρά σε όλους!
Σήμερα είχα μεγάλη έμπνευση. Σκεφτόμουν τι θα μπορούσα να φτιάξω για να στολίσουμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και να μην τρέχω ν' αγοράζω συνέχεια μπάλες και διάφορα άλλα στολίδια για να συμπληρώσω σε αυτά που είδη έχω. Έψαχνα τα ντουλάπια,την αποθηκούλα του σπιτιού,τα συρτάρια,μήπως και βρω κάτι και μου έρθει καμιά ιδέα...Έπεσα πάνω σένα κουτί που είχα φυλαγμένα χαλασμένα cd από παιδικά των παιδιών και... μου έκλεισαν το μάτι!! Τα πήρα λοιπόν και τα ξάπλωσα πάνω στο" αγανακτισμένο "πανί που έχω γι' αυτές τις δουλειές!Πήρα σπρέι σε χρυσό και ασημί χρώμα και τα πέρασα το πρώτο χέρι. Περίμενα λίγο μέχρι να στεγνώσει (ευτυχώς είχε και πολύ αέρα σήμερα)και ύστερα τα πέρασα άλλη μια φορά ώστε να καλυφθούν όλες οι ατέλειες του πρώτου ψεκάσματος.
Σ' αυτό το σημείο και πριν στεγνώσει το χρώμα,πήρα την χρυσόσκονη και την έριξα από πάνω έτσι ώστε να κολλήσει στο cd.To σπρέι έκανε την δουλειά της κόλλας.
Το τίναξα λίγο για να φύγει η περιττή χρυσόσκονη και το ψέκασα με λακ για να σταθεροποιηθεί.Από την πίσω μεριά,απλά πέρασα με ένα χέρι από το ανάλογο χρώμα και τίποτ'άλλο . Δεν χρειάζεται και από τις δύο μεριές χρυσόσκονη εκτός κι αν θέλουμε να το κρεμάσουμε κάπου, όπου θα φαίνονται και οι δύο πλευρές, για παράδειγμα σ' ένα παράθυρο!
Τα υπόλοιπα έρχονται από μόνα τους. Κορδέλα,αυτή με τα συρματάκια στις άκρες για να σταθεί πιο όμορφα ο φιόγκος,καμπανάκια ή ότι άλλο έχετε και ένα λεπτό κορδονάκι ίδιου χρώματος,για να κάνουμε μια θηλιά για το κρέμασμα.
Εύκολο,γρήγορο,όμορφο και πολύ-πολύ οικονομικό!Προς το παρόν στολίζουν τα κλαδιά από την διακόσμηση σαλονιού που σας είχα δείξει,μέχρι να έρθει η ώρα να κρεμαστούν στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο μας.
Περιμένω τις εντυπώσεις σας!!